ko smo mi

Jedinstvo Livnica Požega

SA VAMA OD 1948. GODINE

Ko smo mi

Preduzeće LIVNICA "POŽEGA" je osnovano 1948. godine, a osnovni program predstavljala je proizvodnja odlivaka od sivog liva i nodularnog liva.

Početkom sedamdesetih godina, osnovni proizvodni program proširuje se novim, proizvodnjom umetaka kočionih papuča od sivog liva za železnički saobraćaj i ostala šinska vozila, što je i danas jedna od osnovnih delatnost ove fabrike.
Sa razvojem fabrike primarna delatnost postaje i proizvodnja odlivaka za vodovod i kanalizaciju.
Zahvaljujući konstantnom ulaganju u opremu, u mogućnosti smo da svojim kupcima pružimo kompletnu uslugu izrade raznih odlivaka od sivog i nodularnog liva, od proizvodnje do završne obrade, prema crtežu kupca.
Od 2015. godine poslujemo kao članica MPP Jedinstva iz Sevojna, čija je osnovna delatnost projektovanje i izvođenje hidro, termo i gasnih instalacija.

Sadašnja prizvodnja Jedinstvo-Livnice “Požega”, sa preko 75 godina iskustva i godišnjim kapacitetom od preko 1000 tona, ima visok tehnološki nivo zahvaljujući iskustvu zaposlenih i modernoj opremi kojom raspolaže.

Zahvaljujući tome, u mogućnosti smo da svojim kupcima pružimo kompletnu uslugu izrade raznih odlivaka od sivog i nodularnog liva, od proizvodnje do završne obrade, prema crtežu kupca.

Jedinstvo Livnica ,,Požega,, DOO
od januara 2015. godine posluje
kao članica Jedinstvo grupe.

Proizvodnja

Jedinstvo-Livnica “Požega” se bavi livenjem odlivaka od sivog i nodularnog liva.

Proces proizvodnje se zasniva na ručnom i mašinskom kalupovanju u pesku.

S obzirom na višedecenijsko iskustvo posedujemo preko 10000 modela koji se koriste za izradu odlivaka za vodovod i kanalizaciju, poljoprivrednu mehanizaciju, automobilsku industriju, putnu i železničku infrastrukturu.

Laboratorija

Moderna laboratorija je opremljena etaloniranom opremom za hemijska, mehanička i metalografska ispitivanja materijala:

- Spektrometar Spectro MaxX,
- aparat za ispitivanje tvrdoće po Brinelu,
- mikroskop Carl Zeiss

i ostalom potrebnom opremom, što omogućava održavanje visokog nivoa kvaliteta naših proizvoda i zadovoljenje zahteva kupaca.

Laboratorija izdaje Uverenja o kvalitetu, na osnovu kontrole i ispitivanja izvršenih prema zahtevima standarda (EN 10204 TIP 3.1 I UIC 832) i tehničkih specifikacija kupaca.

Projektovanje
i modeliranje

U mogućnosti smo da projektujemo i izrađujemo modele za kalupe, jezgrenike i jezgra, šalko postupkom i pečenjem jezgara.
© 2024 Jedinstvo livnica Požega. Sva prava zadržana. Design by Trigon design studio, Čačak
Livnica Jedinstvo Požega